Kattencafé in Nederland

Knuffelen met katten onder het genot van een kopje koffie of thee? Het kan in de zogeheten kattencafé! In 2015 opende het eerste kattencafé in Nederland en sindsdien zijn er talloze bijgekomen. Wil je ze allemaal bezoeken? Ik laat je weten welke er zijn in Nederland:

Geupdate op 19 maart 2023

Alkmaar – Digibeet en Katten café

In Alkmaar heb je sinds november 2017 een digibeetcafé en kattencafé in één. Bij dit kattencafé kun je dus niet alleen genieten van een kopje koffie en lunch terwijl je met katten knuffelt, maar kun je ook terecht als je problemen hebt met je computer, laptop, tablet of mobiele telefoon. Het is een aparte combinatie, maar de eigenaar wist op deze manier haar passie voor de digitale wereld te koppelen aan haar liefde voor katten. Bezoek hier de website.

Almere – The Coffee cat

in 2018 opende het kattencafé in Almere haar deuren. Dit is dan ook meteen het eerste kattencafé in Flevoland. Je kunt in dit lunchcafé terecht voor een hapje en een drankje en wordt natuurlijk omringt door de katten die je kunt aaien en knuffelen en mee kunt spelen. In dit kattencafé zijn diverse rassen aan katten te vinden. Bezoek hier de website.

Amsterdam – Kattencafe Kopjes

Dit kattencafé was één van de eerste van Nederland en ging open in 2015. In Kopjes wonen katten die met liefde geselecteerd zijn door twee asielen in Amsterdam. En het café is op en top kattenproof. Je vind er geweldige meubels waar de katten in kunnen klimmen en klauteren en een menu vol lekkers. En naast een bezoekje aan de katten, kun je ook leuke souvenirs meenemen zoals een tas of een t-shirt. Benieuwd? Bezoek de website.

Breda – Kattencafe Familie Snorhaar

In oktober 2018 ging het eerste kattencafé van Breda open. Bij Familie Snorhaar kun je knuffelen met enkele asielkatten. Het is een plek om te genieten van een lekkere kop koffie of thee en van zelfgemaakte (lunch)gerechten. Neem een kijkje op de website.

Gouda – Brokken & zo XXL

In Gouda is in 2018 een kattencafé geopend. Dit kattencafé is niet alleen een lunchroom, maar tegelijkertijd ook een dierenwinkel. Naast het knuffelen met de enkele katten, kunnen ze je vast ook goed advies geven over producten! Lees meer informatie op hun website.

Groningen – Kattencafe Op z’n kop

Een heerlijk huiskamer gevoel omringt door katten. Dit café werd geopend in 2016 en is het huis van vele katten die geadopteerd zijn uit het dierenasiel. Ze kunnen achter, boven en onder je lopen. Dus kijk vooral om je heen! En ze hebben ook nog eens een leuke webshop! Neem snel een kijkje op de website.

Haarlem – Jippies kattencafé

Ook Haarlem kreeg in 2017 haar eigen kattencafé. In dit kattencafé vind je ook weer creatieve plekjes waar de katten lekker kunnen spelen en slapen. Zoals bedjes aan de muur! En in dit kattencafé kun je niet alleen heerlijk knuffelen met katten, je kunt er ook lezingen volgen over onder andere kattengedrag en kattenverzorging, yoga doen en knutselen. Bezoek ook eens de website.

Hengelo – Kattencafe Katdeau

Dit kattencafé, dat in 2016 erbij kwam, is het enige café dat toegewijd is aan één ras; namelijk de Sphynx (naaktkat). Hier kun je heerlijk knuffelen met deze unieke katten die vaak worden omschreven als deels hond, kat en aapje. Dus gezellig wordt het zeker! Tevens is het een cadeauwinkel en je kunt er zelfs taarten bestellen. Bezoek ook eens de website.

Leeuwarden – Kattencafe PoesPas

In 2016 opende PoesPas haar deuren in Leeuwarden. Ook dit café is net iets anders dan je verwacht. Poespas werkt met cliënten van zorgbedrijf Rondomzorg die door hun beperking niet in een reguliere bedrijf aan het werk kunnen. Geniet in dit café van katten die overal om je heen lopen en op meubels in de hoogte kunnen klauteren. Bekijk de website.

Leiden – Kattencafe Sophie

In 2019 opende Kattencafé Sophie in Leiden haar deuren. Een plek in Leiden waar je in een gezellige huiskamersfeer kunt genieten van lunch in het gezelschap van katten.Plof neer op de bank of loungestoel en gezellig met de katten knuffelen. Bezoek eens de website.

Nijmegen – Kattencafe Balthazar

Geniet onbeperkt van kattenknuffels, koffie en thee en diverse huisgemaakte lunchgerechten en gebak! Sinds 2017 kan dit dus in Nijmegen. In dit café vind je diverse kattenrassen die je graag een knuffeltje geven, onder andere een Sphynx, een Turkse Van en een Noorse Boskat. De katten hebben ook een plekje om even weg te gaan van de drukte door naar buiten te gaan, maar ze zitten toch graag binnen om knuffeltjes te ontvangen! Bezoek de website.

Rotterdam – Pebbles Kitty Cat Cafe

Dit kattencafé, dat in 2016 open ging, is een lekker ruim café. Een plek waar je ook ideaal met grote groepen kunt zitten. En kon iemand er niet bij zijn of wil je alvast een kijkje nemen? Ze hebben ook een Petcube, dus je kunt gewoon vanaf de Petcube app meekijken. Een echt bezoekje nemen? Ga naar de website.

Tilburg – Kattencafé de Spinnerij

In 2020 opende kattencafé Spinnerij haar deuren, dé plek in het centrum van Tilburg om te genieten van ontbijt en lunch en de lekkere home made taartjes. Daarnaast kun je er natuurlijk terecht voor de kroegtijgers voor heel veel kattenliefde! Bekijk de website.

Zwolle – Kattencafe Skatjes

In 2019 werd kattencafé Skatjes geopend. In het café vind je verschillende plekjes voor de katten om te liggen, krabpalen en speeltjes. Kom voor een heerlijke lunch onder het genot van continu katten om je heen! Neem ook eens een kijkje op de website.

Cat cafes in the Netherlands

Cat cafés are spreading around the world! In my country, the Netherlands, we also have a lot of them already. Here is a little sum up of which ones you will find here (for whenever you are visiting the Netherlands).

 • Digibeet and cat cafe Alkmaar
 • Cat cafe The Coffee cat in Almere
 • Cat cafe Kopjes in Amsterdam
 • Cat cafe Familie Snorhaar in Breda
 • Cat cafe Brokken & zo XXL in Gouda
 • Cat cafe Op z’n kop in Groningen
 • Cat cafe Katdeau in Hengelo
 • Cat cafe Jippies in Haarlem
 • Cat cafe PoesPas in Leeuwarden
 • Cat cafe Sophie in Leiden
 • Cat cafe Balthazar in Nijmegen
 • Pebbles Kitty Cat Café in Rotterdam
 • Cat café de Spinnerij in Tilburg
 • Cat cafe Skatjes Zwolle

x Junethekitty

Share: